(Het vroegere Atmicmu Mede)Apis en Taranartos

Posted by Atmicmu Collaborator on

In 2013 is Taranartos ontstaan vanuit een hobby.

Over de jaren heen hebben ze een goede verstandhouding ontwikkeld met verschillende evenementen, waaronder het musuem van Tongeren, Gallo Romeins weekend wervik, Quondam te lier, herbeleef de middeleeuwen in Middelburg, maldegem, comic cons, Elftopia, en natuurlijk de quaye werelt samen met de ridderfeesten in horst van hun vrienden, de pynnock ridders. Ze bleven er jaren staan met dezelfde soorten mede, tot ze in 2017 besloten om uit te breiden met andere merken.

Hun focus ging naar Duitse en Poolse mede en ze hadden contact met verschillende producenten. Van daaruit verkozen ze 3 anderen. De eerste was de firma Beerenweine, nog een Duitse handelaar, en de andere Apis.

We zullen de derde samenwerking nog even geheimhouden, maar u mag reeds weten dat het tevens een poolse mede zal zijn!

Over Apis en hun smaken viel er weinig te discussiëren.

“stuff it in my veins” was een opmerking die hen deed lachen, maar voldoende zei toen ze, in selecte groep, een proeverij deden.

Apis, reeds medeproducent sedert het jaar 1932, heeft een zeer goede kennis van mede brouwen en valt echt onder de topmede vanuit Polen.

Ze hebben met hun traditoneel oude poolse mede, een trojniak, reeds prijzen gewonnen als beste mede en dat in 2012 met hun staropolski
In 2005 won hun kurpioski mede een prijs, en in 2010 verkreeg Apis een paar prijzen voor de beste wijnen. Reeds in 1934 wonnen ze hun eerste prijzen in Belgrado, en 2 jaar later in Wisconsin, USA.

Daarom dat ze supertrots zijn op hun samenwerking met Apis.


Wij bij Atmicmu hopen daarom ook dat we jullie, onze trouwe en nieuwe klanten, gelukkig maken met deze heerlijke oude godendrank.