Šušvės midus
Šušvės midus produceert de oudste traditionele alcoholische drank ter wereld - mede, die reeds populair was bij de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken en die zich al snel over de hele wereld verspreidde. Litouwers dronken verschillende soorten mede vanaf de "oudheid" tot in de 18e eeuw; daarom wordt mede beschouwd als hun nationale drank.
Mede is een natuurlijk gegiste, niet versterkte alcoholische drank. Šušvės midus mede wordt gemaakt van natuurlijke honing die door bijen in de eigen bijenstal wordt verzameld, zodat altijd mede van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd.
Erikas Augustinavičius is de derde generatie bijenhouders in de familie, zoals ook zijn grootvader en moeder. Zij hebben momenteel hun eigen bijenstal, waar 150 bijenkorven zoemen. De mede werd al gemaakt door zijn grootvader en moeder, van wie hij de geheimen van het mede maken heeft overgenomen. Enkele jaren geleden besloot hij zijn hobby om te zetten in een legitieme onderneming.
Onze familie komt uit het district Kėdainiai, het dorp Plinkaigalio, aan de oever van de rivier Šušvė, in de buurt van de beroemde terp Plinkaigalio en de begraafplaats uit de IJzertijd. Volgens archeologen is mede al sinds de prehistorie bekend en gebruikt bij diverse feesten en vieringen in onze regio.
Hij zette de oude traditie van de streek voort en stichtte, op basis van de ervaring van zijn moeder en zijn eigen kennis, een medehandel. Bij de productie van mede wordt geen honing bespaard - elke liter mede bevat tot 750 g honing. Ze gebruiken geen chemische toevoegingen tijdens de productie, maar alleen natuurlijke grondstoffen (een kleine hoeveelheid sulfiet komt van nature voor tijdens de productie). Dit maakt hen anders dan andere producenten.
De mede rijpt gedurende ten minste 1 jaar, sommige soorten mede zelfs gedurende ten minste 3 jaar. Honing is het belangrijkste ingrediënt dat de mede kleur, smaak en aroma geeft. De smaak van rijpe mede is edel, onopvallend zoet, vol.
De mede wordt afgevuld in flessen met een origineel ontwerp; de stoppen zijn bedekt met natuurlijke bijenwas, zodat het aangename aroma zich ook zonder het openen van de fles verspreidt.
Mede is een natuurlijk gegiste, niet versterkte alcoholische drank. Šušvės midus mede wordt gemaakt van natuurlijke honing die door bijen in de eigen bijenstal wordt verzameld, zodat altijd mede van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd.
Erikas Augustinavičius is de derde generatie bijenhouders in de familie, zoals ook zijn grootvader en moeder. Zij hebben momenteel hun eigen bijenstal, waar 150 bijenkorven zoemen. De mede werd al gemaakt door zijn grootvader en moeder, van wie hij de geheimen van het mede maken heeft overgenomen. Enkele jaren geleden besloot hij zijn hobby om te zetten in een legitieme onderneming.
Onze familie komt uit het district Kėdainiai, het dorp Plinkaigalio, aan de oever van de rivier Šušvė, in de buurt van de beroemde terp Plinkaigalio en de begraafplaats uit de IJzertijd. Volgens archeologen is mede al sinds de prehistorie bekend en gebruikt bij diverse feesten en vieringen in onze regio.
Hij zette de oude traditie van de streek voort en stichtte, op basis van de ervaring van zijn moeder en zijn eigen kennis, een medehandel. Bij de productie van mede wordt geen honing bespaard - elke liter mede bevat tot 750 g honing. Ze gebruiken geen chemische toevoegingen tijdens de productie, maar alleen natuurlijke grondstoffen (een kleine hoeveelheid sulfiet komt van nature voor tijdens de productie). Dit maakt hen anders dan andere producenten.
De mede rijpt gedurende ten minste 1 jaar, sommige soorten mede zelfs gedurende ten minste 3 jaar. Honing is het belangrijkste ingrediënt dat de mede kleur, smaak en aroma geeft. De smaak van rijpe mede is edel, onopvallend zoet, vol.
De mede wordt afgevuld in flessen met een origineel ontwerp; de stoppen zijn bedekt met natuurlijke bijenwas, zodat het aangename aroma zich ook zonder het openen van de fles verspreidt.