(Het vroegere Atmicmu Mede)



TŘASOŇOVI BEEKEEPING

Het begin van de bijenteelt gaat terug tot 2007 als hobby. Sinds 2013 beheren ze meer dan 120 bijenkorven. De meeste bijenkorven staan in Chřiby in de Kudlovická-vallei en enkele in Babice en omgeving.

De eerste mede werd gemaakt in 2011. Ze hebben lang getwijfeld of ze aan zoiets zouden beginnen. Ze wisten immers maar al te goed hoeveel werk de bijen verzetten voordat ze honing brengen, al is het maar voor 50 liter mede. Ze bestudeerden heel wat recepten, maar uiteindelijk kozen ze hun eigen recept en begonnen ze mede te maken. Het was gekookte mede, op smaak gebracht met kruiden en hop. En vreemd genoeg smaakte de mede beter dan de gekochte. Dit gaf de Třasoňs moed en ze begonnen ook andere soorten te proberen.

Het belangrijkste keerpunt kwam in 2015, toen ze voor het eerst mede op koude wijze gingen produceren. Deze productiemethode stelt hogere eisen en brengt mogelijke risico's op mislukking met zich mee, maar als alles in goede banen wordt geleid, is de mede die eruit voortkomt de moeite waard. Bij de koude productie krijgen we een product met een hogere waarde, de mede behoudt het maximum aan waardevolle stoffen die honing bevat.

Zij verwerken alleen honing van hun eigen productie en zijn dus beperkt door de hoeveelheid. Daarom zijn wij blij dat wij tot de geselecteerde winkels behoren en u deze mede ook in de Sweet Rebel kunnen aanbieden.

Niet elk jaar is hetzelfde, maar iedereen is anders en dus heeft honing altijd een andere smaak. Dit komt uiteraard tot uiting in de smaak van de mede van afzonderlijke jaargangen en partijen. Het is in wezen vergelijkbaar met wijn, die op natuurlijke wijze wordt geproduceerd en dus niet kan worden gestandaardiseerd. Dit zorgt echter voor afwisseling en plezier door nieuwe smaken, die een afspiegeling zullen zijn van het beste dat de bijen in een bepaald jaar uit de natuur hebben meegebracht.

Sorry, there are no products in this collection.